Je bent hier

Home ยป Ben jij klaar voor een avontuur bikepacken?

Ben jij klaar voor een avontuur bikepacken?

Bikepacken is tegenwoordig helemaal hot in de outdoor cultuur. Wij als Scholten Cycling willen daar graag op inspringen en hebben goed gekeken wat er daarvoor nodig is.

Wat is bikepacken eigenlijk?

Bikepacken is er met de fiets op uitgaan met alles wat je aan je fiets kan hangen. Hierdoor moet je keuzes maken wat je mee neemt aangezien de ruimte natuurlijk beperkt is. Je maakt hierbij gebruik van speciaal ontworpen tassen.

Het mooie aan bikepacken is dat je niet gebonden bent aan boekingen, routes en accommodaties. Je bent op de fiets altijd vrij om een weg in te slaan waar je zin in hebt en te gaan op het tempo wat het best bij jou past. In het grootste gedeelte van Europa is het verboden om wild te kamperen, maar wanneer je bijvoorbeeld een boer vraagt je tent te mogen opzetten op zijn erf dan zal je merken dat er veel mensen nog openstaan voor dit soort verzoeken. Hierbij ontmoet je natuurlijk ook nieuwe mensen, hoe leuk is dat! Je kunt er ook voor kiezen om je tent op te zetten op een camping.

Wij hebben gekeken naar de algemene wens van de bikepacker en welk merk daar goed bij past. Wij zijn bij het merk Restrap uit gekomen. Het Engelse merk Restrap produceert slimme tassen voor bikepackers. Het doordachte systeem van holsters en waterdichte tassen leidt tot uitstekend afgewerkte tassen die je tijdens elke reis zullen overtuigen.

Kom langs bij ons in de winkel om de tassen te bekijken of voor meer uitleg. Wij kijken graag samen naar jouw wensen.

Tot ziens in de winkel!