Scholten Cycling E-Bike Centrum

Scholten Cycling in niet alleen gespecialiseerd op race en mountainbike gebied maar wij zijn ook de specialist op het gebied van e-bikes. Bekijk snel ons assortiment.

Het kiezen van een fiets kan een hele opgave zijn. Helemaal het kiezen van een E-bike kan voor veel hoofdbrekens zorgen. Gaat u op zoek naar een e-bike, dan komt u er al snel achter dat de motor van een e-bike op drie verschillende plekken kan zitten:  in het voorwiel, in het achterwiel of in het midden bij het frame.

Bij Scholten-Cycling vinden we het belangrijk dat u de juiste e-bike koopt. Koopt u een verkeerde dan heeft u daar minder plezier van en kunt u er geen optimaal gebruik van maken. Bij ons kunt u kiezen uit de volgende merken e-bikes:

Cube, met de modellen Touring Hybrid en Kathmandu Hybrid en een reeks E-MTB en E-race modellen.

Cannondale, met modellen uit de Mavaro en Tesoro Neo reeks en ook hier een aantal E-MTB fietsen.

Om het kiezen een stuk eenvoudiger te maken hebben wij de keuze voor de plek van de motor al voor u gemaakt.  Bij Scholten-Cycling kiezen we bewust e-bikes met een middenmotor van Bosch. Dit is omdat de middenmotor de fijnste fietservaring biedt van alle type aandrijvingen. Zodra u op de pedalen trapt komt de energie van de motor direct in actie en wordt overgebracht naar de trapas net zoals uw benen doen op een niet e-bike.

Verder meet een krachtsensor de kracht die u uitoefent op de pedalen en past hij de trapondersteuning daar op aan. Hoe minder hard u trapt, hoe meer de motor dus meehelpt. Dat is vooral handig tijdens het wegfietsen uit stilstand of bij het fietsen met extra gewicht als u bijvoorbeeld boodschappen heeft gedaan. En wat dacht u van geaccidenteerd terrein?      Knijpt u in de handrem dan stopt de trapondersteuning automatisch.

Een ander groot voordeel van de middenmotor is de plek waar deze op de fiets is gemonteerd: laag in het midden van de fiets, bij de trapas. Hierdoor wordt het gewicht en het zwaartepunt gelijkmatig verdeeld en dat maakt de fiets zeer stabiel tijdens het fietsen. De fiets is hierdoor ook makkelijker te tillen (de fiets kantelt hierdoor minder). Ook het vervangen van een voor- of achterband is hierdoor een stuk makkelijker.

Verder zijn alle bij ons verkrijgbaren e-bikes uitgevoerd met een derailleur. Dit is voor ons een uitgemaakte keuze: het staat dicht bij onze race- en mountainbike-genen. Met een e-bike met derailleur heeft u de beschikking over een groot aantal versnellingen, oplopend tot 12 versnellingen. Dit is vooral handig bij fietstochten door heuvel- en bergachtig gebied. Een e-bike met derailleurversnellingen is vaak ook lichter dan een e-bike met een ander versnellingstype. Dat fiets niet alleen lichter, u loopt ook minder snel tegen het maximale beladinggewicht van een fietsdrager aan bij eventueel vervoer op de auto.

Bent u na het lezen enthousiast geworden om een e-bike te kopen? Bij Scholten-Cycling hebben we alle kennis en informatie in huis om u te helpen bij het maken van een keuze. Mocht u eerst willen ervaren hoe een fiets rijdt? Dat is geen probleem. Bij Scholten-Cycling is het mogelijk om een e-bike te testen alvorens u er een koopt. Dit alles om er voor te zorgen dat u straks met de juiste fiets die fijne fietstochten gaat maken.

E-Bike uitleg

Video afspelen

Bosch uitleg

Video afspelen

Kies uw E-bike

Bekijk hieronder ons assortiment aan elektrische fietsen, elektrische mountainbikes en elektrische racefietsen

Ons streven is om u met een tevreden gevoel de deur uit te laten gaan. We geven daarom net dat beetje extra. U kunt bij ons gratis fietsen testen om tot een nog betere aankoop te komen. Probleem met uw fiets of artikel? Door goede garantie lossen wij uw probleem zo snel mogelijk op. Daarom komen onze klanten vanuit heel Nederland voor de mooiste fietsen en het beste advies naar Drenthe!​

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Zoeken