Je bent hier

Home » De  meest voorkomende storingen bij e-bikes

De  meest voorkomende storingen bij e-bikes

De  meest voorkomende storingen bij e-bikes.

De meest voorkomende storingen bij e-bikes kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van de fiets, evenals de leeftijd en hoeveelheid gebruik. Echter, hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen die kunnen optreden bij e-bikes:

 1. Problemen met de batterij: dit kan variëren van een batterij die niet goed oplaadt tot een batterij die snel leeg raakt.
 2. Problemen met de motor: dit kan variëren van een motor die niet goed reageert tot een motor die helemaal niet werkt.
 3. Problemen met de display: dit kan variëren van een scherm dat niet goed werkt tot een scherm dat helemaal niet aangaat.
 4. Problemen met de bediening: dit kan variëren van knoppen die niet goed werken tot een bediening die helemaal niet werkt.
 5. Problemen met de remmen: dit kan variëren van remmen die niet goed werken tot remmen die niet werken.
 6. Problemen met de vork en banden: dit kan variëren van banden die lek raken tot een vork die krom is.
 7. Problemen met de fietscomputer: dit kan variëren van een fietscomputer die niet goed werkt tot een fietscomputer die helemaal niet werkt.

In volgende alinea’s ga ik een aantal van de meest voorkomende foutcodes bij een Bosch motor uitschrijven, met een korte uitleg over wat je kan doen om het op te lossen. Het is belangrijk om te onthouden dat een E-Bike regelmatig onderhoud nodig heeft om de grootste problemen te voorkomen.

Foutcode 503

Deze foutcode is een indicatie van een probleem met de snelheidssensor. Dit kan betekenen dat er een probleem is met de sensor zelf, of met de bedrading die de sensor aandrijft.

Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 1. Controleer de sensoren op de motor: de sensoren moeten schoon en goed gemonteerd zijn. Probeer eventuele vuil of stof te verwijderen en controleer of de sensoren goed zijn bevestigd.
 2. Controleer de bedrading: Controleer of de bedrading naar de sensoren in goede staat is en of er geen breuken of verbindingen zijn.
 3. Probeer het uit te schakelen en weer aan te zetten of resetten van de fiets computer.

Bosch Foutcode 414

Verbindingsprobleem van de bedieningseenheid, Aansluitingen en verbindingen laten controleren.

Bosch Foutcode 430

Foutcode 430 houdt in dat de interne accu van het display leeg is. Dit kan komen als je de accu altijd oplaad buiten de fiets. De accu van het display zelf kan leeg raken. Het display laadt op als de fiets wordt opgeladen als de accu in de fiets zit. Het display kan ook worden opgeladen via de mini USB aansluiting.

Shimano Steps W013

Dit is een van de meest voorkomende  foutmeldingen, maar deze is ook vrij snel opgelost, namelijk in deze 3 korte stappen:

 • Schakel je e- mountainbike uit
 • Zorg ervoor dat er geen druk is op de pendalen
 • Schakel het systeem weer aan
 • Opgelost!

Lukt het je niet om het probleem van jou e-bike op te lossen? Je mag ons altijd bellen, of even langs komen in de winkel. Zo zorgen we er samen voor dat je snel weer kan genieten op de fiets.