Lieke Nooijen 3de op het wereldkampioenschappen wegwielrennen in Yorkshire!

Lieke Nooijen reed vrijdag 27 september naar een prachtige 3e plaats op het wereldkampioenschappen wegwielrennen voor de junioren dames in Yorkshire.

Wat een seizoen en wat een prestatie was het van Lieke Nooijen. In 2018 brak Lieke haar sleutelbeen waardoor ze haar grote doel dat jaar niet kon behalen. Lieke kwam bij Marthijs met de vraag of Marthijs haar weer op weg wilde helpen met haar trainingen. Dit met als doel: de top van Nederland bereiken.

Lieke trainde dag in dag uit en met alle weersomstandigheden. Geen enkele training werd overgeslagen. Dit seizoen brak Lieke tijdens een valpartij weer haar sleutelbeen. Hiervan herstelde ze vrij snel en kon ze weer meedoen met de top van Nederland.

Lieke behaalde overwinningen, kwam in de leiderstrui van de KNWU klimmerstrofee en ze mocht mee op trainingskamp naar de Franse Vogezen met de Nederlandse Selectie.

Met een hele goede conditie kwam Lieke terug uit de Vogezen. En dat liet ze merken. Ze behaalde nog een overwinning en ze pakte de eindwinst in de KNWU klimmerstrofee. Alsof het seizoen nog niet geslaagd was, werd Lieke geselecteerd voor het wereldkampioenschappen wegwielrennen in Yorkshire.

Vrijdag 27 september was het zo ver. De tot nu toe mooiste en grootste wedstrijd van haar wielrencarrière. Lieke reed heel goed voorin het peloton waardoor ze niet betrokken was bij alle valpartijen. In een spannende finale sprintte Lieke in de laatste oplopende rechte lijn naar de 2 koplopers toe en werd knap derde!

3de van de wereld, wie kan dat nou zeggen! Wij zijn super trots op Lieke en feliciteren haar met deze prachtige prestatie!

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Zoeken