Sponsoring

Scholten Cycling sponsort verschillende sporters en verenigingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende personen en verenigingen die wij sponsoren.

Fietstourclub Dalen

Deze fanatieke tourclub uit Dalen vertrekt van maart t/m september elke dinsdagavond vanaf de Spinde in Dalen om met een grote groep leden een mooie tocht te maken. De traditionele bordjessprint bij het bordje Dalen is vaste prik bij de club. Tijdens grote tochten als de Amstel Gold Race en Marmotte zijn er altijd een aantal leden te vinden op de startlijst. Scholten Cycling ondersteunt de renners met een mooi fietstenue. Interesse om met deze gezellig maar fanatieke fietsclub mee te fietsen? Vraag onze medewerkers naar meer informatie.

Sterre Jonkers

Afgelopen jaar heeft Scholten Cycling Sterre Jonkers gesponsord gedurende haar schaatsseizoen. Hieronder kunt u een bericht van haar lezen over het einde van haar seizoen:

Hallo sponsoren,

Mijn winterseizoen is nu beëindigd en daarom even weer een berichtje. In mijn vorige bericht konden jullie lezen dat ik me voor het NK kon plaatsen. Op het eerste kwalificatietoernooi was ik vijfde, waardoor ik geplaatst was voor het landelijke kwalificatietoernooi. Daar heb ik een baanrecord gereden op de 1500 meter en had ik drie seconden voorsprong op de nummer twee. Met de 500 meter tijd erbij was ik tweede in het klassement en daardoor ruim geplaatst voor het NK. Na dit toernooi had ik twee weken om me voor te bereiden op het NK. Het NK was voor mij op zondag 9 februari in Tilburg. Wij gingen er zaterdag 8 februari al heen, met nog 1 meisje en 3 jongens van de selectie. Wij gingen in busjes van onze sponsor Broekhuis Assen. Er waren drie begeleiders mee. We sliepen in het Van der Valk hotel. Daar aangekomen zijn we naar de ijsbaan wezen kijken en hebben we heerlijk gegeten. Ik sliep erg slecht die nacht, maar dat gebeurde Sven Kramer ook dus niks aan de hand. Die ochtend hebben we in de gang van het hotel op de gang los gefietst. Onze wedstrijd begon om half 4 ’s middags. We waren anderhalf uur van tevoren aanwezig ipv een uur, zodat we nog even langs onze familie konden. Vanaf toen was er volledige focus op de race. Eerst was de 500 meter en moest ik al in rit 6 omdat ze op tijden loten. Ik had de aller langzaamste opening van iedereen, met uiteindelijk de 16e tijd (er deden 32 meisjes mee). Door deze tijd had ik niet zo’n goeie loting op de 1500 meter en moest ik al erg vroeg. Ik reed op de 1500 meter een sterke tijd, tot dan toe ook de snelste. Toen kwam er nog een dweil en alle goeie meisjes moesten ook nog. Het wachten kon dus beginnen. Pas in de twee laatste ritten gingen er twee meisjes onder mijn tijd door. Ik was derde geworden op mijn eerste NK ooit! In het eindklassement werd ik uiteindelijk 8e. Ik was erg blij met deze uitslag. Twee weken later, op 21 februari, was er voor mij het NK marathon. Dit NK was op de ijsbaan in Hoorn. De marathon bestond uit tien rondjes. Ik had van tevoren bedacht weg te rijden, omdat ik het in de sprint niet kan winnen. Bij een NK marathon rijdt bijna nooit iemand weg, dus het was best spannend of het ging lukken. Ik reed vier rondjes voor de finish weg maar werd in de laatste honderd meter ingehaald door twee meisjes, dus ik was weer derde!

Nu waren voor mij de belangrijke wedstrijden wel voorbij. Er kwamen nog twee toernooien, het Noord-Oost kampioenschap en de Talentendag. Voor deze toernooien hadden we eerst de slotavond in Assen, dan zijn er allemaal ‘niet serieuze’ wedstrijden. Vanaf het begin van het jaar wilden een andere jongen van de selectie en ik al op houtjes rijden, dus dat hebben we toen maar doorgezet. We reden een 300 meter wedstrijd op houtjes (zie foto hiernaast). Wat was dat lastig zeg! Ik heb wel gewonnen.

Het weekend daarna waren het Noord-Oost kampioenschap en de de Talentendag. Bij het Noord-Oost kampioenschap mochten de beste 32 meisjes van het Noorden meedoen en bij de Talentendag was de wedstrijd voor de beste C-rijders van het hele land. Beide wedstrijden reden we een 500 meter en een 1000 meter. Het Noord-Oost kampioenschap was in Enschede. Daar heb ik nog een kleine pr gereden op de 1000 meter, waarna ik derde werd. In Utrecht was het erg warm. We konden buiten in t-shirt en korte broek inlopen en op het ijs lag een laag water. De schaatsers uit Drenthe konden er wel om lachen, maar je zag veel sobere gezichten. Hier kon nu niet echt snel gereden worden, het ijs was gewoon erg slecht. Ik werd op de 500 en de 1000 meter 5e en zo ook in het eindklassement. Met onze provincie werden we wel derde! Als laatste afsluiter van het seizoen heb ik dinsdag 11 maart het NK scholen ploegenachtervolging gereden. Dit was in Deventer. Ik kwam uit voor mijn school, het Esdalcollege uit Emmen en deed mee met mijn zusje Luna Jonkers en nog twee andere meisjes die ook bij onze vereniging De Hunen schaatsen, Romée Ebinge en Marleen Popken. We moesten daar om half 8 al zijn en het duurde tot 17 uur. Je had vier rijdsters waarvan er maar drie hoefden te finishen. Je moest drie rondjes rijden. Bij ons opende Romée en daarna reed ik de rest door. Er waren voorrondes geweeste en van elke ijsbaan mocht 1 team meedoen. In de voorrondes moesten we twee keer rijden en de eerste vier daarvan gingen door naar de volgende ronde. Na deze twee keer lagen wij op de eerste plek, dus wij mochten de finale rijden. In de finale was het erg spannend, want Luna viel in het laatste rondje. Toen wij waren gefinisht dachten we dat we hadden gewonnen, ook ons publiek dacht dat. Echter de omroepster riep om dat we 2e waren geworden met onze tijd bij de nummer 1. Pas na drie kwartier wisten we dat we toch Nederlands kampioen geworden waren en dat ze de tijden inderdaad hadden verwisseld! Het was erg leuk om dat met je team zo te behalen. Dit was ook een erg mooie afsluiter van dit seizoen. Ik ben heel erg blij met dit seizoen en met mijn prestaties op de NK’s die ik heb gereden. Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ik dit kon. Ik ben ook erg blij dat jullie mij hebben gesponsord en ik hoop dat jullie mij ook volgend jaar weer willen steunen!

Groetjes, Sterre

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Zoeken